– Det er lett å selge elbil for tiden – enerWE

Det er lett å selge elbil for tiden – enerWE

– Selv om det er store variasjoner i liggetid for elbilene på FINN, ligger bilene sjelden mer enn én til to uker, og har en høyere omsetningshastighet enn hva vi har sett tidligere. Det kan tyde på at det er lett å selge elbil for tiden, sier …

Brukte elbiler selger raskere enn fossilbiler | motor.no

Det tyder på at det er lett å selge elbil for tiden. Fossilbiler ligger ute i 50-60 dager i snitt, men her er det store variasjoner. I følge produktsjefen har elbilene også lav republisering.

Kategori: Elbil | enerWE

Elbil on enerWE | – Tesla gjennomfører proaktivt en frivillig tilbakekalling for alle Model S produsert før april 2016. – Det er lett å selge elbil for tiden Bilgiganter skal bygge ladestasjoner for elbiler i Norge Ny dings kan ødelegge for elbiler i Europa Tesla-eierne tjener 1,3 millioner i snitt London, Los Angeles og Paris

Lyst på brukt elbil? Da bør du skynde deg – TV2.no

– Selv om det er store variasjoner i liggetid for elbilene på Finn, ligger bilene sjelden mer enn én til to uker, og har en høyere omsetningshastighet enn hva vi har sett tidligere. Det kan tyde på at det er lett å selge elbil for tiden, sier …

Brukte elbiler selges til nesten full pris – Motor

Bilselger Bjørn Harald Bakkelund hos Birger N. Haug bekrefter overfor Side3 at det for tiden er lett å selge elbil for tiden. – Det er helt riktig at vi får godt betalt for Leaf om dagen, sier Bakkelund. Årsaken til at de nå får så gode priser, er enkel: – Økte bomsatser og mye trykk på elbil i media øker forespørselen betraktelig, sier bilselgeren.

Elbiler selges kjapt! – hegnar.no

Det kan tyde på at det er lett å selge elbil for tiden, sier produktdirektør for FINN motor, Eirik Håstein, i en melding. Elbilene har også lav republisering, noe som tyder på at bilene går raskt og at annonsørene ikke har behov for å legge bilen ut på nytt.

Samferdsel. Hvem er det som kjøper elbil? Ser rødt på

Det er ikke et eneste kollektivfelt å oppdrive noe sted i nærheten før man eventuelt har tømt ut all energien i batteripakka. Ingen av nabokommunene opererer med avgifter på parkering for noen biler, og man har derfor i praksis ingen lokkemidler for å selge elbil. Til tross for dette har forhandleren solgt tre elbiler.

Det har aldri blitt brukt like mye strøm i Norge som i 2017

Det er lett å tro at strømprisene i Norge kun er avhengig av norske forhold, men slik er det ikke. Prisstigningen i fjor henger direkte sammen med økte kullpriser i Europa, og de påvirkes i stor grad av kullproduksjonen i kinesiske kullgruver.

Derfor får ikke norske Opel-kunder sin drømme-elbil

Det har nemlig stormet mye rundt Opel i Norge den siste tiden. Årsaken er den ettertraktede Opel Ampera-e. Elbilen har vært veldig populær på grunn av meget god rekkevidde, samt lav pris. 289.900 kroner er meget billig for en slik elbil, spesielt med tanke på at den også er godt utstyrt og har en oppgitt rekkevidde på 520 kilometer.

Ladestasjon for elbil hjemme – Elbil-lading: Risikerer å

Eskeland oplyser at det i et garasjeanlegg med 50 parkeringsplasser vil koste mellom 4.000 og 7.000 for hver beboer å oppgradere anlegget for elbil-lading. I tillegg kommer mellom 12.000 og 14.000 for individuelle ladepunkter og ladeskap.