Generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse – Samordna opptak

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk på + for å forstørre eller – for å forminske.

Generell studiekompetanse – Universitetet i Oslo

Generell studiekompetanse Generell studiekompetanse er den vanlegaste måten å bli kvalifisert på. Når du søkjer om opptak til studier, vurderer vi om du har generell studiekompetanse.

Slik får du studiekompetanse | utdanning.no

De fleste universitet og høgskolar krev at du har generell studiekompetanse når du søker opptak til studiar. Hos Samordna opptak har dette opptakskravet kravkoden GENS.

Generell studiekompetanse | 23/5 -regelen | Sonans – YouTube

Click to view on Bing1:09

May 11, 2016 · Få generell studiekompetanse med 23/5-regelen hos Sonans. Rektor Terje forteller deg hvordan. Sonans – fullt fokus på eksamen!

Author: Norges Yrkesakademi

Generell studiekompetanse | Universitetet i Bergen

Generell studiekompetanse er grunnlaget for opptak til universitet og høgskular. Det får du normalt gjennom å ha greidd norsk treårig vidaregåande opplæring som gjev studiekompetanse. Men det finst også andre vegar til generell studiekompetanse og for å søkje seg inn på grunnlag av realkompetanse.

Studiekompetansefaga – Samordna opptak

Alle må ha dei seks studiekompetansefaga for å få generell studiekompetanse. Du må anten ha dei som ein del av vidaregåande skule, eller i tillegg til praksis etter 23/5-regelen. Dei seks studiekompetansefaga motsvarar eitt år på vidaregåande skule, men du kan også ta faga som privatist.

Opptakskrav – hivolda.no

Realkompetanse er eit unntak frå kravet om generell studiekompetanse (GSK) for søkarar som fyller minst 25 år i søknadsåret. Kvar studiestad avgjer kva som gir realkompetanse til deira studium. Høgskulen i Volda kan ha både basiskrav og tilleggskrav som er avhengige av kva type studium du søker opptak til.

Alternative vegar til ingeniørutdanning – Høgskulen på

Har du generell studiekompetanse, men manglar den nødvendige fordjupinga i matematikk og fysikk? Gjennom tresemesterordninga byrjar du med eit sommarkurs i matematikk. Deretter startar du på ingeniørutdanninga, der du i tillegg til dei ordinære ingeniørfaga har fysikk.